expressnews.com

STANOVISKO k Vyhláseniu prezidenta Francúzskej republiky F. Hollanda a kancelárky Spolkovej republiky Nemecko A. Merkelovej

V súčasnosti čelíme viacerým krízam – utečeneckej, ekonomickej, zamestnaneckej a aj kríze hodnôt. Stojíme pred viacerými otázkami a včera som očakával jasnejšie odpovede od pána prezidenta a pani kancelárky. Musím však konštatovať, že sme sa dočkali len instatného riešenia v podobe hlbšej federalizácie Európy, ktoré potiera národné záujmy. Podľa nich viac centralizácie a unifikácie prispeje k lepšej budúcnosti Európy.

Celý projekt Európskej únie je založený na spoločenstve národných štátov. Rovnocenný dialóg, zodpovednosť, rešpekt voči Bohu či ochota vypočuť si iný názor v EÚ viac a viac absentuje. Sme svedkami toho, že sa EÚ prestáva zaoberať názormi vlastných občanov (iniciatíva One of us). Viacerí politici si z témy utečencov nezodpovedne vytvorili predvolebnú kampaň. A hlas malých štátov v otázke kvót bol umlčaný.

Som presvedčený, že je čas si opäť sadnúť za okrúhly stôl. V úcte a rešpekte obnoviť zmysluplný dialóg a spoločne prijať zodpovedné riešenia. Namietam proti pomýleným volaniam o väčšiu unifikáciu a centralizáciu a aj naďalej sa budem zasadzovať za silné postavenie Slovenska, ktoré spolu s ostatnými suverénnymi členskými štátmi predstavuje budúcnosť Európy.

Postupná integrácia EÚ má byť výsledkom vzájomného konsenzu všetkých členských štátov. Len vtedy budú ďalšie generácie Európanov žiť v pokoji a v mieri na našom kontinente. Z histórie predsa vieme, jednoduché a skratkové riešenia prinesú nepokoj a nestabilitu. A prezident Holland a kancelárka Merkelová by nemali chcieť rozhodovať od vrchstola ako najsilnejší, ale tiež počúvať zdravé uvažovanie zvyšných 26 členských štátov a podľa toho aj konať.

V Štrasbrugu, 8.10.2015

Branislav Škripek

Stiahnuť PDF

Pozrite si videomozaiku z plenárneho zasadnutia (odporúčame zapnúť slovenské titulky)

One comment

1. Obaja sú len figúrkami, ktoré síce majú moc, ale slúžia záujmom úplne iných ľudí, ktorí stoja v pozadí a potrebujú ovládnuť Európu. Vieme, o koho ide: slobodní murári, sorosovci, bilderbergovci a ostatná čeliadka, najmä z anglosaského prostredia. Zaujímavé, že slobodomurár Hollande nepozval utečencov do svojej krajiny, hoci Sýria patrila Francúzom.
    Utečenecá kríza vyzerá ako trójsky kôň pre IS a ich šialený kalifát. IS je viditeľný prejav Satana. Dúfam, že sa Nemci nedožijú dňa, keď ich budú porezávať tí, ktorých prijali, tak ako Turci Arménov pred sto rokmi.
    Nechápem, veľmi nechápem, prečo chodia Taliani loviť ľudí z mora a dovezú ich do Talianska a nie nazad do Lýbie perčo Európa nežiada, aby, ako Austrália, prišli tí, čo chcú odísť zo svojej krajiny legálnym spôsobom – ambasády, vysťahovanie, víza, schvaľovací proces… Istô by sa prílev zastavil. Austrália to poriešila presna takto a majú pokoj od lodí a pašerákov. Všetkých bez milosti vrátili aj s ich loďami nazad, odkiaľ sa priplavili. Odkedy prišli mohamedáni do Austrálie, zvýšila sa mnohonásobne kriminalita a teraz si údajne všetko zamykajú.
    Všetky riešenia, do ktorých nie je prizvaný Boh, sú len šitím záplat na staré vreco, nefunkčné, alebo málo funkčné, aj to len dovtedy, kým sa zasa nevynorí ďalší problém, ktorý treba „hasiť“. Nové vreco ešte len prichádza a pôrodné bolesti, ktoré jeho príchod sprevádzajú, budú ešte zopár rokov narastať.
    Erdogan – iný druh čerta, ktorému nemožno dôverovať, postaviť pred múr.
    Kurdi potrebujú vlastný štát, to Angličania pred sto rokmi pri delení Blízkeho východu absolútne odignorovali, ako mnoho iných vecí vo svete vo svojej koloniálnej pýche. To, čo zasiali predošlé generácie, žneme teraz my – do tretieho, štvrtého pokolenia budete prekliati, ak nebudete konať tak, ako vám hovorím, povedal Boh Izraelitom, to platí aj dnes.
    Aj ja som bol utečencom, viem, že to nie je med lízať, ale poriadok musí byť. Teraz sa na tom priživujú rôzne skupiny a organizácie, ktoré nechutne zarábajú na ľudskom nešťastí.
    IS – keby Američania chceli, už to mohli mať dávno vyriešené, ale tu ide o rozbitie Európy ako hlavného konkurenta Ameriky. Za tri dni by pri svojej satelitnej a špionážnej vybavenosti rozmlátili celý IS na cimprcampr, stačí im rozbiť ťažbu nafty a elektrárne dodávajúce energiu na pohon ťažkých zariadení. Prečo to neurobili? Každý súdny človek si odpovie aj sám. Zbrojársky priemysel USA. IS vlani zarobila miliardu dolárov najmä z predaja ropy. Komu? Turkom a cez nich všetkým možným záujemcom. V tomto je diabolstvo celej veci. Dúfam, že Putin sa nedá zatiahnuť do americkej špinavej hry a bude sa starať o ochranu najmä kresťanov, ktorých si Braňo, videl na vlastné oči a ich biedne položenie.
    Prajem Tebe i Tvojim spolupracovníkom veľa požehnania, zdravia a pokoja.
    Vlado